Vragen? Bel ons: +31 (0)36-5385709 License Partners ICT Waarborg License Partners Microsoft

Nieuws & Blog

Oude Software is een Verborgen Schat

Nieuws & Blog

Financieel Dagblad:

Bij het bedrijfsleven ligt voor tientallen miljoenen euro’s aan licenties en software die niet meer gebruikt worden, maar wel bruikbaar zijn. ‘De handel blijft helaas in een schimmig hoekje hangen’, ziet Raymond Lindemans. Zijn bedrijf License Partners helpt sinds 2012 bedrijven en organisaties met de in- en verkoop van gebruikte software.

‘Potentiële klanten geloven vaak niet dat het echt mag. En ze willen geen problemen riskeren met de softwareleveranciers. Want die zijn hier natuurlijk niet blij mee.’ In licentievoorwaarden is vaak opgenomen dat doorverkoop van de software niet is toegestaan, zegt hij. ‘Dat klopt niet, maar het maakt mensen wel bang.’

Hij heeft verschillende verhalen van klanten die gedreigd worden met rechtszaken door de softwareproducent, of door een tussenpersoon die nieuwe software verkoopt. Lindemans: ‘Het is allemaal bangmakerij, want als je je aan de regels houdt is er niets aan de hand. Maar de dreiging is vaak al genoeg voor organisaties om eieren voor hun geld te kiezen.”