Volledig beheer over al uw Cloud abonnementen!

CloudPerfect is hét digitale platform waarin Cloud abonnementen kunnen worden aangeschaft vanuit een overzichtelijke marketplace en waar ook het volledige beheer van ge- en verbruik van de abonnementen kan worden gemonitord en beheerd. Dit bovenstaande geldt voor uw eigen organisatie maar ook voor uw klanten indien u als reseller opereert. Ook als reseller kunt uw klanten toegang geven tot een ‘white-labeled’ omgeving in het CloudPerfect portaal, rechten bepalen, monitoren en financieel afhandelen. Overzichtelijke analyses (ook grafisch) zorgen ervoor dat direct kan worden gereageerd op (seizoensgebonden) gebruikerswijzigingen en de uitgaven daarmee op ieder moment kunnen worden beperkt en zo abonnementskosten worden geminimaliseerd. CloudPerfect is zeer gebruiksvriendelijk en geeft u inzicht in uw gehele Cloud licentie portefeuille waardoor u op ieder moment precies weet wat uw licentiestatus is. Onmisbaar voor iedere organisatie en reseller.

CloudPerfect Marketplace

Volledig Cloudbeheer

Volledig Cloudbeheer

Alles onder één dak.

Complete Verbruiksanalyse

Complete Verbruiksanalyse

Ieder moment inzicht in exact verbruik én gebruik

Admin 365 integratie

Admin 365 integratie

Volledig gekoppeld aan uw Admin 365

Op- en Afschalen

Op- en Afschalen

Op ieder moment Op- & Afschalen van abonnementen

Marketplace
Wij bieden u een omgeving waarin u alle Cloud abonnementen kunt aanschaffen en toegang heeft tot gebruiksvriendelijke features. Klik hier voor de CloudPerfect Marketplace.

Portaal gebruikers
Vereenvoudigde manier om User-delegatie snel in te regelen. Voor elk gewenst profiel een ingerichte omgeving of combineer delegaties om zo de gewenste toegang en inzichten te krijgen.

Abonnementen verlengen of annuleren
Met de selfservice catalogus functionaliteiten voor het toevoegen, wijzigen of annuleren van abonnementen, heeft u de mogelijkheid om zelf te handelen.

Abonnementen upgraden of downgraden
De Cloud abonnementen kunt u eenvoudig up- of downscalen. Verder bieden wij diverse diensten/add-ons voor uw customer journey.

Interesse in CloudPerfect
036-5385709

Abonnementen facturatie
Flexibele en geautomatiseerde terugkerende facturering die meegroeit met uw expansie. Onze eenvoudige, moderne aankoopmethode is geoptimaliseerd waardoor u focus kunt houden op uw core business.

Abonnementen analyse
Heldere en gedetailleerde gebruiks- en kostenrapporten.

Real time Rapportages
Geeft een effectief en nauwkeurig overzicht van alle Cloud activiteiten en voorziet in uitgebreide business intelligence-dashboards. Naarmate de aankopen en consumptie geavanceerder wordt, nemen ook de rapportagebehoeften toe.

Gebruik diverse filters om beter inzage te krijgen via rapporten over acceptatie, verbruik- en gebruik in één geconsolideerd dashboard. Real-time Power Bi rapportages van uw licenties, aankoop logs, Azure consumptie en

CloudPerfect Verbruik

CloudPerfect: Licentie verbruik

Cloudperfect_Azure-verbruik

CloudPerfect: Azure verbruik

CloudPerfect: Forecast rapport

CloudPerfect: Eenvoudig Zoeken

Voordelen CloudPerfect

 • Alles in onder een dak
  Bestel snel clouddiensten van toonaangevende softwareleveranciers via een intuïtieve bestelwijze. 
 • Eén maandelijkse factuur voor al uw producten
  Ontvang elke maand een gemakkelijk te lezen factuur met visuele rapporten over uw inkomsten en marge van maand tot maand. 
 • Onmiddellijke levering van bestellingen
  Onze automatiseringen via vendor API-integraties bieden de snelste provisioning in de sector: binnen enkele seconden na bestelling. En het beste van dit alles? Het standaardplan zelf is gratis beschikbaar. 
 • Extra inzichten door geavanceerde dashboard tooling
  Met ‘multitenant’-weergaven krijgt u inzicht in beveiligingsgevaren over al uw ‘tenants’ en kunt u inefficiënties met betrekking tot aangeschafte licenties achterhalen en oplossen. 
 • Proces-optimalisaties
  Onze vereenvoudigde Microsoft onboarding proces kan een besparing opleveren van meer dan een half uur!  
 • Toegevoegde inzichten door Cloudperfect assessment tooling
  Bied waardevolle inzichten aan klanten en prospects door hun Microsoft-omgeving te scannen en te beoordelen. Genereer vervolgens automatisch een voorstel op maat. 

Gedelegeerde toegang van Microsoft

Met de CloudPerfect Platform kunt u integreren met Microsoft 365, zodat u extra beheertaken kunt uitvoeren in één portaal. U kunt bijvoorbeeld licenties toewijzen aan gebruikers – of, als u een Cloudperfect Pro-abonnee bent, heeft u toegang tot nog meer geavanceerde tools voor beheer en rapportages.   

Om dit allemaal te doen en rapporten op te halen, hebben we toestemming op bedrijfsniveau nodig. In het verleden gebeurde dit handmatig. Ons nieuwe platform maakt deze ervaring naadloos, zodat u alles in één keer kunt selecteren.   

Het is ook belangrijk op te merken dat Cloudperfect een model van toegang met bevoegdheden volgt. Dit betekent dat we alleen toestemming vragen om noodzakelijke gegevens te lezen en te schrijven, zodat u taken kunt beheren.    

Nadat de gegevens zijn opgehaald, kunt u beheertaken uitvoeren, zoals het toewijzen van licenties aan gebruikers binnen CloudPerfect. 

Heldere customer inzichten 

De CloudPerfect biedt widgets die naar wens in het dashboard ingezet kunnen worden en zo ook customeromgeving die informatie over het verbruik, gebruik en kosten bieden. Je kunt zien hoeveel softwarewijzigingen er elke maand zijn en dat kan op zijn beurt enkele ideeën geven over hoe de strategieën aangepast kunnen worden.
Met deze widgets kan ook bijgehouden worden welke software actief en inactief zijn. Maar vergeet niet om altijd de inactieve te verwijderen, zodat ze de gegevens niet scheeftrekken. De widgets zijn helemaal naar wens op maat in te regelen om zo de beste overzichten te geven en zelfs het gebruik van Microsoft-licenties zodat direct kan worden bespaard op de maandelijkse kosten.

 

Het CloudPerfect platform biedt Enterprise SSO met Azure AD 

Verbind de Azure Active Directory-omgeving met onze CloudPerfect Platform voor federatieve eenmalige aanmelding. Dit betekent dat je de Microsoft-identiteit kunt gebruiken om het CloudPerfect Platform te authentiseren. Het is niet nodig om twee sets inloggegevens en een afzonderlijk multifactor-authenticatietoken (MFA) te bewaren. Als je de CloudPerfect Platform-app gebruikt, word je automatisch doorgestuurd om jouw Microsoft-inloggegevens te verifiëren nadat de configuratie is voltooid.