NCE

Microsoft NCE

New Commerce Experience

Prijsverhoging

Vanaf 1 Maart 2022

5% Korting?

Profiteer nu het nog kan

Wij adviseren u!

Mail of Bel: 036-5385709

NCE de New Commerce Experience van Microsoft

Wat is de New Commerce Experience van Microsoft?
In de afgelopen 10 jaar heeft Microsoft ontzettend veel toegevoegd aan Microsoft 365. Diensten als SharePoint en Teams hebben de mogelijkheden voor gebruikers aanzienlijk verbreed. Voor het eerst in een decennium gaat Microsoft de prijzen verhogen. Daarnaast voert de softwaregigant aangepaste abonnementstermijnen in.

Kortom, er komen belangrijke veranderingen aan. De ins en outs daarvan bespreken we ook in deze blogpost!
Het New Commerce Experience (NCE) ‘per seat’-model voor Microsoft 365-, Dynamics 365-, Windows 365- en Power Platform-abonnementen is het nieuwste in de evolutie van hun CSP-programma. Het biedt wederverkopers nieuwe tools om abonnementen te vereenvoudigen en te beheren.

BELANGRIJK PER 1 MAART 2022

Prijsverhoging Microsoft 365: hoe zit dat precies?
Per 1 maart 2022 gaan de prijzen voor de volgende zes producten omhoog:

Office 365 Plan E1
• Office 365 Plan E3
• Office 365 Plan E5
• Microsoft 365 Business Basic
• Microsoft 365 Business Premium
• Microsoft 365 Plan E3

Gemiddeld is de prijsverhoging circa 10%, maar in sommige gevallen kan deze oplopen tot 30%. De nieuwe prijzen zullen gelden voor alle nieuwe bestellingen die je plaatst na 1 maart a.s. Op bestaande subscriptions zit prijsprotectie (één jaar vanaf het moment dat het eerste product is besteld).

New Commerce Experience: 1 abonnement, 3 termijnen

Vanaf 1 maart 2022 krijg je óók te maken met de New Commerce Experience van Microsoft. Concreet betekent dit dat je kan kiezen uit drie abonnementstermijnen:

1 maand
Je kunt het aantal licenties iedere maand wijzigen, maar deze optie is 20% duurder dan een jaarabonnement.
12 maanden
Je commit voor een jaar vast, waarbij je elke maand een vast bedrag vooruitbetaalt.
36 maanden
Als je je in één keer vastlegt voor drie jaar, betaal je (maandelijks of jaarlijks) dezelfde prijs gedurende 36 maanden.

Voor alle abonnementen geldt dat je tussentijds kunt opschalen. Wil je tussentijds upgraden naar een meer geavanceerde versie, dan kan dat natuurlijk altijd!
Het voordeel van deze constructie is dat het regelmaat creëert. Hierdoor kun je iedere maand bijvoorbeeld een vast evaluatiemoment inplannen om te bespreken of er op- of afgeschaald dient te worden.

De visie van Microsoft is om alle Microsoft producten op basis van één overeenkomst te leveren: de Microsoft Customer Agreement ( MCA ). De New Commerce Experience maakt eveneens gebruik van deze overeenkomst. Daarmee kun je producten afnemen bij Microsoft én Microsoft-partners.  Je kunt jouw overeenkomst eenvoudig aanvullen met third-party-producten. Dit zorgt voor meer gemak en overzicht in jouw licentieabonnementen.

Een ‘mix & match’ is ook mogelijk: neem je bijvoorbeeld een werkplekdienst af bij partij A en een securitydienst bij partij B, dan is dit nu eenvoudiger te bewerkstelligen. De NCE heeft namelijk een mechanisme dat controleert of onderliggende producten aanwezig zijn en of de partijen deze mogen leveren.

Wat nu? Promoties en volgende stap(pen)
Vanaf januari 2022 kun je 5% korting krijgen op een jaarabonnement. Kies je tussen januari en juni 2022 voor een maandabonnement, dan betaal je dezelfde prijs per maand zoals bij een jaarabonnement. Deze promoties zijn geldig voor een maximum van 2.400 werkplekken.
 

Profiteer nu!

Indien je binnen 2 weken akkoord gaat met het omzetten van jouw huidige abonnementen naar dit jaarcontract, dan wordt de huidige prijs die je nu betaalt, voor het aankomende jaar vastgezet. Vastgezette abonnementen kunnen in dit jaar niet naar beneden worden aangepast, maar wel naar boven. Dit geldt zowel voor de producten als aantallen. Advies en/of hulp nodig? Bel: 036-538 5709 of mail: csp@licensepartners.nl