InSync met uw Cloud ver- en gebruik

Wij merken dat veel organisaties welke ooit zijn begonnen met de Cloud, vaak geleid door hun ICT-partner, zich maar zelden afvragen of er optimalisatie mogelijk is.

‘Standaardiseer maar gewoon, dat is wel zo makkelijk’ is een veel gehoord argument. Maar dat ‘gestandaardiseer’ kan veel geld kosten waar niets tegenover staat. Je betaalt voor veel ongebruikte abonnementen en/of ruimte.

Met 30 minuten van jouw tijd kunnen wij, door mee te kijken op jouw omgeving, een Second-Opinion service uitvoeren. Wij zien dan direct wat het verbruik is en of je daarin over- of ondergelicenseerd bent. Tijdens een online-sessie weet je direct of er geld te besparen is.

Licentiebeheer wordt vaak ervaren als ondoorgrondelijk. Het aantal variabelen – welke versie, on-premise of Cloud – maakt het vaak lastig de juiste combinaties te kiezen. De ideale mix brengt de voordelen van de Cloud en de kostenbesparing van on-premise licenties samen. Met een besparing die kan oplopen tot wel 70 procent door on-premise, Cloud en het inruilen van licenties te combineren.

De mogelijkheden zijn legio en wij helpen jouw organisatie de juiste combinaties te maken om zoveel mogelijk technologieën tegen een zo laag mogelijke investering te kunnen adopteren. Een onafhankelijke second opinion kan het verschil maken.

Hoe helpt License Partners Cloud Solutions?

Door onze klanten hun investering in Microsoft optimaal te laten benutten met een reeks services die is afgestemd op hun zakelijke behoeften. Als toonaangevende leverancier van on premise Microsoft softwarelicenties en Microsoft Direct CSP-aanbieder kunnen wij klanten adviseren over de beste manier om hun Microsoft software te licenseren en beheren. Wij stemmen passende scenario’s af met de correcte licenties, editie- en versiebehoefte.

License Partners Cloud Solutions ondersteunt door:

1. Identificeren van de meest geschikte versie en editie van de software om aan de behoeften en doelstellingen van de organisatie te voldoen

2. Adviseren over de meest kosteneffectieve en flexibele manieren voor jouw Microsoft-software behoeften.

3. Geven van heldere inzichten in daadwerkelijk ver- en gebruik.

4. Maken van passende product-behoefte analyses en scenario’s.

5. Geven van kennis om zelf rapportages te maken en de tools daarvoor te geruiken.

Zaken helder krijgen

Zaken helder krijgen

Stap één richting optimaal licentiebeleid voor vandaag en morgen is het analyseren wat écht nodig is qua softwarelicenties en/of Cloud-abonnementen. Wanneer dat in kaart is gebracht kunnen wij onderzoeken hoe je de maximale prestaties krijgt van de software tegen de laagste licentiekosten.

Daarbij moeten bepaalde zaken eerst inzichtelijk worden zoals:

• Welke flexibiliteit, functionaliteit bieden Cloud applicaties mij ten opzichte van on-premise licenties?
• Hoe is de performance van de Cloud-abonnementen vergeleken met mijn on-premise applicaties? En als die performance lager ligt, is dat acceptabel voor mijn operatie?
• Voldoet alles aan de AVG-richtlijnen, zodat ik niet te maken krijg met een datalek op een Azure database buiten de EU?
• Hoeveel kosten bespaar ik over de normale afschrijvingsperiode van een applicatie, of ben ik juist meer kwijt?

Een overwogen licentiescenario kun je vervolgens maken door de voor- en nadelen van beide opties tegen elkaar af te wegen.

Nog steeds wordt de complexiteit van licentiebeheer onderschat. Dat is meer dan jammer want niet alleen kost dat ontzettend veel geld, ontoereikend licentiebeleid kan ook nog eens remmend werken op innovatie, flexibiliteit en snelheid. Uiteraard ontoelaatbaar in tijden van digitale transformatie en krimpende IT-budgetten. Een Second Opinion is zeker geen overbodige luxe.

geen appels voor citroenen

geen appels voor citroenen

Licentieadviezen van laten we zeggen ‘afhankelijke betrokkenen’ gaan stelselmatig voorbij aan de mogelijkheden van tweedehands licenties, licenties van eerdere versies of überhaupt zogeheten perpetual licenties. Daar verdienen ze namelijk niets aan.

Een Second Opinion kan leiden tot een verbeterd en evenwichtig licentieadvies. Kortom: ga niet over één nacht ijs en laat u geen appels voor citroenen verkopen.
Vanuit onze expertise focussen wij ons uitsluitend op het belang van de klant. In alle transparantie vergelijken wij het bestaande advies met de daadwerkelijke licentiebehoefte en -vereisten. Dan blijkt vaak dat er helemaal geen tekorten zijn in de licentieportefeuille en dat een combinatie van cloud-abonnementen en on-premise licenties – nieuw én tweedehands – prima mogelijk is. Sterker nog, meestal past een hybride licentieadvies veel beter bij de specifieke situatie van een klant.

Dankzij de Second Opinion kunnen wij organisaties behoeden voor overbodige kosten, benauwende vendor lock-ins en onnavolgbare contracten. Bovendien weet je zeker dat aan alle juridische en contractuele verplichtingen wordt voldaan.