Jouw Cloud werkplek werkbaar en veilig!

Alles wat nodig is in één centrale workspace, een digitale werkplek op ieder
apparaat met een op maat gesneden design. Single Sign-On geeft toegang tot
alle voor de gebruiker beschikbare toepassingen. Van email en agenda tot CRM
en Financials. Combineer legacy en cloud in één uniforme digitale werkplek.
Persona’s (rechtenprofielen) worden eenvoudig ingeregeld waardoor de onboarding
snel, veilig en eenvoudig verloopt.

de 10 voordelen van LiberWorkspace

 1. Maximale bewegingsvrijheid  
 2. Veilig, AVG en GDPR  
 3. Gebruiksvriendelijke werkplek en altijd up-to-date  
 4. Complete dienstverlening.   
 5. Legacy & Cloud applicaties geïntegreerd op 1 plek 
 6. Sneller meten & weten, anticiperen en communiceren
 7. Kostenreductie en eenvoud door kosten per gebruiker 
 8. Toekomstbestendig, ontwikkeling dicht op de Cloud van Microsoft. 
 9. Device onafhankelijk (desktop, mobile etc) 
 10. Geen lock-in  

Onze klanten

ANBI status Microsoft CloudOnlangs is LiberWorkspace live gegaan bij de trombosedienst van CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) in Nijmegen. Deze dienst zal binnenkort samengaan met het Result Laboratorium en zal dan gaan heten TromboseZorg Dichtbij (TZD). De medewerkers van deze jonge en hybride zorgorganisatie verstrekken doseeradviezen aan patiënten. Zij werken deels vanuit huis, op kantoor of een andere plek. Ans Hendrikx is kwartiermaker bij TZD en zij is goed te spreken over de samenwerking. “License Partners schakelt snel, is pragmatisch en denkt goed mee met ons als klant.”
Om LiberWorkspace op maat te maken, integreerde License Partners Trodis van ASolutions in de werkplekoplossing. Trodis is een uitgekristalliseerde applicatie die middels een graph API verbonden is met de TZD. In de (Microsoft) cloud-omgeving wordt in LiberWorkspace via securitygroepen toegang verleend aan de juiste personen. Het maakt alle gegevens voor trombosedienst én patiënt beschikbaar in één systeem. Dit gebeurt op een efficiënte, moderne en veilige manier, waarbij de privacy van de patiënt volledig wordt gewaarborgd. Informatie uit Trodis is realtime uitwisselbaar is met alle gangbare Ziekenhuis- en Laboratorium Informatie Systemen. In deze specifieke situatie heeft License Partners Trodis aangeboden in een persona dashboard, waardoor de nieuwe werkplek volledig op maat is van de trombosedienst en haar medewerkers. In de LiberWorkspace voor TZD is onder meer ook telefonie in de werkplekoplossing geïntegreerd.

Eén en dezelfde werkplek, op ieder apparaat en overal!

Een van de vele onderdelen van LiberWorkspace is Microsoft Graph API. Dat is de toegangspoort tot data en intelligentie in Microsoft 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. De experts van License Partners hebben ruime ervaring met Graph API, zodat SaaS-applicaties en legacy-applicaties binnen één werkplekomgeving kunnen worden gecombineerd. Gebruikers hoeven dus niet meer voortdurend te schakelen tussen omgevingen. Via Single Sign On (SSO) authenticatie logt de gebruiker één keer in voor alle toepassingen. De beveiliging is ingericht volgens de hoogste protocollen van Microsoft, en kan worden aangevuld met bijvoorbeeld een e-mailsecurityoplossing zoals Vadesecure, Zorgmail, Zivver en SmartLocker. Ongewoon gedrag zoals spoofing of vreemde login-pogingen, worden direct gerapporteerd. Deze basis – Graph API en security – is geschikt voor alle organisaties in iedere denkbare sector. Vervolgens maakt License Partners, LiberWorkspace volledig op maat voor uw specifieke eisen en wensen (zie het kader ‘In de praktijk’).

Vriendelijk en eenvoudig

De opschaling naar deze digitale versie in de cloud is eenvoudig te realiseren, wat geldt voor organisaties in alle sectoren. Met de dienstverlening van License Partners is de onboarding van de medewerkers op de werkomgeving van de toekomst een fluitje van een cent. Iedere medewerker kiest zelf wat relevant is voor haar/hem. Alle apps – online, lokaal, nieuw en oud – zijn beschikbaar, snel en betrouwbaar. Datzelfde geldt voor alle data. Door integratie van de eigen huisstijl is de overgang vriendelijk en eenvoudig.
Met LiberWorkspace komt een eind aan het oeverloos heen en weer sturen van Microsoft-bestanden (Word, PowerPoint, Excel). Online kunnen meerdere collega’s tegelijk en real-time probleemloos aanpassingen doorvoeren. De volledige integratie van Microsoft Teams maakt dit eens temeer eenvoudig. De samenwerking tussen collega’s via chat, aan documenten of tijdens vergaderingen krijgen hiermee een boost. En, niet onbelangrijk, via de Compliance Manager voldoet LiberWorkspace aan normeringen zoals AVG/GDPR, NEN7510 enzovoort.

Toekomst

Voor iedere organisatie die nu nog met een on-premise werkplekconcept werkt, is de overstap naar LiberWorkspace een solide stap richting de toekomst. De digitale werkplek is intuïtief. Single Sign On geeft op ieder gewenst apparaat toegang tot alle voor de gebruiker beschikbare toepassingen; van e-mail en agenda tot CRM en financials.
De gebruiksvriendelijke werkplek is altijd up-to-date, zodat u geen omkijken meer heeft naar upgrades of updates. Uw nieuwe werkplek ontwikkelt mee met de cloud van Microsoft.
Voor iedere specifieke wens of eis is een oplossing voorhanden. Medewerkers kunnen hun eigen werkplek volledig personaliseren, wat eenvoudig is te realiseren via de intuïtieve en gebruiksvriendelijke User Interface.
Dankzij self-service krijgt iedereen meer eigenaarschap voor zijn of haar werkplek. Dit is allemaal mogelijk zonder dat de beheerder concessies hoeft te doen aan onderhoud en controle. Sterker nog, de IT-afdeling heeft nauwelijks werk aan LiberWorkspace. Via Autopilot, op basis van Microsoft Intune (MDM), zijn apparaten direct gereed voor gebruik. Alle applicaties – legacy en SaaS – en instellingen zijn automatisch ingericht en medewerkers kunnen direct aan de slag. LiberWorkspace maakt het beheer goedkoper door eenvoud en korte doorlooptijden. Bestaande platformen of eigen omgevingen vormen geen barrière meer. Kunt u geen afscheid van een legacy applicatie?  Is het belangrijk dat data in een Nederlands datacenter blijft? Of is een combinatie van verschillende platformen gewenst? Het past allemaal in één uniforme digitale werkplek oplossing van License Partners.

Zoals het License Partners betaamt, kunt u met LiberWorkspace interessante kostenbesparingen realiseren. Beheer wordt vele malen eenvoudiger, besparingen op licenties bieden meer financiële ruimte voor andere IT-projecten en doorlooptijden worden korter.

Een werkomgeving die doet wat je verwacht

LiberWorkspace biedt een volledig te personaliseren werkplek, terwijl er ook controle is op het gebruik. Zo kunnen gebruikers zelf bepalen welke onderdelen ze waar zien. En krijgen ze natuurlijk alleen de informatie en applicaties die voor hen relevant en toegankelijk zijn.  

 • Persoonlijk: wegwijs met onboarding (upload profielfoto) 
 • Personaliseren: kies zelf wat relevant voor je is 
 • Zoeken: documenten, kennis, collega’s, expertise en chat
 • Mijn apps: web, legacy en lokaal, alles bij elkaar 
 • Mijn favorieten en taken: maak zelf snelkoppelingen en taken 
 • Look-and-feel: jouw eigen huisstijl 
 • Mobile-ready: werkt op ieder apparaat 
Snellere Interactie met Collega's

De tijd van het oeverloos heen en weer sturen van Microsoft Word-, PowerPoint- of Excelbestanden is voorbij. Online samenwerken aan documenten is dé manier om met meerdere collega’s tegelijk en real-time aanpassingen door te voeren. Extra gestimuleerd door onder andere een volledige integratie van Microsoft Teams 

 Stimuleer samenwerking. Gemakkelijk reageren. 

 • Evenementen/ activiteiten: organiseer meetups, trainingen 
 • Mijn Microsoft Teams: snel naar je documenten, taken 
 • Mijn teamsites: Jouw SharePoint sites (team, home) 
 • Agenda: recente afspraken 
 • Mijn taken: Planner en To-Do (Outlook tasks) 

 

Zie wat er speelt in de organisatie, in groepen en teams. Reageer direct. 

 • Tijdlijn: zien en gezien worden in je organisatie
 • Verjaardagen: feliciteer collega’s
 • Nieuws: bottom-up vanuit de organisatie
 • Profielen: deel kennis, laat zien wie je bent
 • Enquêtes en polls: peil meningen en stemmingen
 • Social: Yammer, Twitter, Facebook

Perfecte combi van  legacy &  cloud applicaties

workspace legacyEenvoudig werken met alle applicaties in één omgeving (Workspace). LiberWorkspace is met zijn intuïtieve User Experience oplossing de digitale werkplek voor alle applicaties op ieder apparaat.  

Sommige mensen gebruiken misschien specifieke tools of willen persoonlijke applicaties toevoegen, aangezien ze de werkplek gebruiken als startpunt van de dag. Daarom kun je eenvoudig applicaties toevoegen.  

Open Word, Excel, PowerPoint, CRM/ERP, -of op maat gemaakt bedrijfsapplicaties in jouw browser vanuit het LiberWorkspace dashboard en dat met slechts één klik. Hierdoor hoef je nooit meer door SharePoint te zoeken naar instructies over hoe je bestanden creëert. Werknemers kunnen meteen beginnen, zonder training. Je kunt ook een nieuw document, blad of presentatie maken vanaf elke plek in jouw geavanceerde werkplek.  

 • Eigen widgets: voeg je eigen functies toe (web, scripts) 
 • Notificaties: persoonlijke meldingen uit applicaties en systemen 
 • Slimme lijsten: relevante data uit andere systemen 
 • Webapplicatiesjouw webapplicaties op basis van de Azure AD groepen 
 • Applicaties in 1 omgevingOffice, SAP, Dynamics, Salesforce etc. 

Werkplek UI

Additionele Werkplek features

Apparaten automatisch uitgerold, direct klaar voor gebruik

Computers, laptops, tablets en smartphones worden automatisch uitgerold via Autopilot met onze werkplek oplossing en dit kan ingericht worden op basis van Microsoft Intune (MDM). Hierdoor zijn apparaten direct gereed voor gebruik zonder tussenkomst van de IT-afdeling. Alle (legacy) applicaties en instellingen zijn automatisch ingericht en medewerkers kunnen direct aan de slag. De License Partners Werkplek maakt het beheer goedkoper door eenvoud en korte doorlooptijden.

 

Continu beveiligde digitale werkplek

De License Partners digitale werkplek en alle (legacy) applicaties worden continu beveiligd door Microsoft en aangevuld met onze mail securityoplossing Vadesecure. Vadesecure security is een AI-oplossing en geeft op basis van real time inzicht alle bedreigingen weer en rapporteert direct vreemd gedrag (spoofing, ongewone login pogingen). Via de Compliance Manager wordt voldaan aan normeringen zoals AVG/GDPR, NEN7510 en overigen.

De digitale werkplek die je altijd en overal toegang geeft

Medewerkers kunnen de License Partners Digitale Werkplek naar eigen inzicht inrichten, zij krijgen meer eigenaarschap dankzij self-service. Alle data zijn overal en op het juiste moment beschikbaar.
Het gepersonaliseerde medewerkersportaal biedt onder andere een overzicht van documenten, agenda, nieuws en de (Legacy) applicaties. Door Single Sign-On is slechts eenmalig inloggen nodig voor de medewerker. Via Microsoft Teams is er een direct contact en kan er goed samengewerkt worden via chat, aan documenten of vergaderingen gehouden worden.

 

Overal kunnen werken met ieder apparaat

De License Partners werkplek is er voor iedereen in de organisatie. De medewerker krijgt een apparaat dat past bij de werkzaamheden en toegesneden op persoonlijke wensen van de medewerker. Het apparaat kan op basis van Apple, Windows, Chromebook, Android, OSX, smartphone of tablet een workspace aangeboden krijgen. Uiteraard zijn ook omgevingen als RDS en Citrix via Azure mogelijk. Of een apparaat aangeboden wordt door de organisatie of een apparaat van de medewerker is maakt niet uit, wij zorgen voor een beveiligd en gemanaged apparaat met toegang tot de juiste (legacy) applicaties en data op het juiste moment.

Gericht op de toekomst, met de nieuwste technologie en de beste performance

Talent wordt het beste ondersteund met moderne apparaten, de nieuwste technieken en interne- en externe samenwerking. De adaptieve cloud-werkplek groeit mee met uw organisatie maar ook met de wensen van de medewerkers. De medewerker krijgt altijd de beste technologie, nieuwste functionaliteiten en features om efficiënt en effectief samen te werken. Omdat alle werkplekken continu werken met de laatste versie, hoeft de medewerker hier volledig op vertrouwen.