Een gebruiksvriendelijk, open en transparant contractmodel

Wat is Microsft CSP?

Geen extra licenties meer of reserveringen plaatsen, maar iedere dag op en af kunnen schalen!

Maandelijkse betalingsmodellen

Niet alleen Cloud maar ook on-premise licenties via CSP contractmodel

Alles onder 1 paraplu

Op maat gemaakte gebruiksvriendelijke beheeromgeving en alles in 1 portaal

Controle in eigen beheer

Wat is Microsoft Cloud?

Het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma geeft jou meer waarde en flexibiliteit bij het kopen en beheren van Office 365, Windows en Azure. Het is een full-service-ervaring voor jouw Microsoft Cloud Services omgeving. We werken rechtstreeks met je samen als cloud solution provider met eigen self-service portal.

Met het Cloud Solutions Provider (CSP) programma van Microsoft betaal je een maandelijks bedrag voor alleen die licenties en software die nodig zijn, wat veel overzichterlijker is en kosten effectiever wordt voor grotere organisaties. Om te helpen beslissen of jij de overstap naar CSP moet maken, hebben we deze handige vergelijkingstabel tussen EA en CSP gemaakt, waarin de belangrijkste verschillen tussen deze twee licentie overeenkomsten worden belicht.

De 7 voordelen van Microsoft Cloud Solutions:

 • 1. Geen verplichting
 • 2. Maandelijks gedetailleerde facturen
 • 3. Gebruiksvriendelijk beheerportaal
 • 4. Verlagen en verhogen aantallen kan ieder moment van de dag
 • 5. 24×7, 5×9 en aangepaste ondersteuning
 • 6. Product beschikbaarheid
 • 7. Lagere prijzen en eenvoudig kortingstraject
Microsoft Cloud solutions

Waarom Microsoft Cloud Services?


Het Microsoft Cloud Solution Provider-programma is een nieuwe manier waarop Microsoft licenties verkoopt en klantaccounts beheert.  

Het CSP-contractmodel is een flexibel aanschaf-model van Microsoft dat inspeelt op de bewegelijkheid die de cloud met zich meebrengt. Maandelijkse betaling naar verbruik, dagelijks op- en afschalen en direct aan de slag kunnen. Het CSP contractmodel biedt jou ook geen verplichtingen in de aantallen en looptijd van het contract. Het CSP product programma biedt veel verschillende licenties en abonnementen. En sinds 2021 ook bijna alle producten als on-premise, maar dan zonder Software Assurance. 

 • Microsoft Azure 
 • Microsoft 365 business en Enterprise
 • Office 365 
 • Microsoft Teams en SharePoint Online 
 • Enterprise Mobility + Security 
 • Power BI Service & Premium 
 • Dynamics 365 

Alles onder 1 paraplu

Niet alleen Cloud maar ook on-premise licenties via CSP contractmodel

Eeuwigdurende softwarelicenties, die wij naast de nieuwe ook als tweedehands licenties aanbieden, kunnen nu ook worden afgenomen in het CSP-model. Dat betekent;  ‘één keer kopen, voor altijd gebruiken’. Deze eeuwigdurende ( perpetual )  softwarelicenties zijn bedoeld voor lokaal gebruik ( on-premise)  en hoeven dus niet op Azure te worden geinstalleerd zoals de meeste andere Microsoft Cloud Services waaronder Microsoft 365.   

Houd er rekening mee dat Software Assurance, inclusief software-upgrades en technische ondersteuning, niet beschikbaar is voor on-premise eeuwigdurende softwarelicenties via het CSP-programma. Je kunt dus altijd overwegen om dezelfde eeuwigdurende licenties als tweedehands licenties te kopen. Dat scheelt een hoop geld!

Maandelijkse betalingen

Alleen betalen voor wat u gebruikt.

Een belangrijke aantrekkingskracht van CSP is het maandelijkse betalingsmodel van Microsoft. Hierdoor kan de organisatie zich flexibel aanpassen aan seizoensinvloeden, scholing, verloop van werknemers en overige. Het is makkelijk op te schalen, maar ook gemakkelijk om te verminderen via ons gebruiksvriendelijke self-service portaal.  Iets dat absoluut niet kan de Enterprise Agreement (EA-EAS) van Microsoft.

Met de EA, hoewel het voor klanten eenvoudig en bijna verwacht werd om licenties aan hun uiteindelijke telling toe te voegen bij elke true-up, zou het moeizaam en bijna onmogelijk zijn om licenties te verwijderen. Hierdoor voelen klanten zich vaak gedwongen om meer te kopen dan ze nodig hadden alleen maar om hun EA-levelstatus te behouden en Microsoft tevreden te houden.

Klantervaring is erg belangrijk. De License Partners beheeromgeving biedt meerdere combinaties en interacties om proactief het beheer te kunnen uitvoeren over jouw Microsoft 365-  en/of Azure omgeving. Selfservice zorgt immers voor een betere ervaring en meer controle! 

 • Verbruiks- en gebruiksgegevens van Microsoft 365 producten en Azure bekijken. 
 • Factuurgeschiedenis bekijken, facturen downloaden en de betalingsstatus bekijken. 
 • Persoonlijke en zakelijke informatie bijwerken. Contactgegevens, systemen, interessegebieden, communicatiemethoden. 
 • Deel licentiesleutels, verlengingsdata en versies van software of licenties.
 • Bekijk abonnementen, licenties en services die zijn gekocht en wijzig en beheer deze direct.
 • Dien een ondersteuningsticket in of gebruik het portal als een relevante kennisbank 

Is CSP het nieuwe model voor alle contracten?

Ja, vroeg of laat is er alleen nog CSP voor nieuwe licenties.

 

Het is duidelijk dat Microsoft een visie heeft en dat is waarbij hun platform, producten en bedrijf uitsluitend in de Cloud bestaan. Hierdoor zijn zij behoorlijk actief geweest in het uitbreiden van hun Azure-platform, dat nu qua grootte en selectie de tweede plaats inneemt na AWS. ( Amazon Web Services )

Microsoft is ook begonnen de Enterprise Agreements gestaag minder aantrekkelijk te maken voor middelgrote tot grote bedrijven. Zo wil zij de klanten sneller naar CSP te bewegen  

In 2016 kondigde Microsoft al aan dat het aantal minimum seats dat bedrijven nodig hebben om een ​​Enterprise Agreement te bezitten, zou stijgen van 250 naar 500. Zodat wij verwachten dat deze stijging alleen maar toeneemt en CSP straks het enige model is.  

In 2018 schrapte Microsoft ook de kortingen die werden aangeboden aan Level A-klanten (250-2.399seats), waardoor de voorheen betere prijzen van de Enterprise Agreements in vergelijking met andere volume licentie programmanu aanzienlijk verslechteren.  

Wat is Microsoft Cloud Solution Provider

License Partners als Cloud Solution Provider levert licenties voor Office 365, Microsoft 365 of Microsoft Azure namens Microsoft. Een CSP moet een Microsoft-certificeringstraining hebben gevolgd en ondersteuningsservices bieden aan jou als Microsoft cloud gebruiker. 

 

Wat als ik License Partner als CSP-partner benoem- en hoe doe ik dat?

Als u een bedrijf benoemt als uw CSP, heeft u ervoor gekozen uw Microsoft-licenties via hen aan te schaffen. Nadat u contact heeft gehad met ons kunt u dit officieel maken door ons toe te voegen aan uw Office 365-, Microsoft 365- of Azure-beheerportal. 

.

Eenvoudig met alles overstappen naar License Partners?

Ja, u kunt uw geregistreerde CSP omgeving heel eenvoudig wijzigen. Neem gewoon contact op met License Partners om uw Microsoft Cloud Services omgeving om te schakelen en om erachter te komen hoe u de overgang soepel en eenvoudig kunt laten verlopen. Technisch verandert er niets in uw IT omgeving. 

 

Waarom bestaat het Microsoft CSP-programma?

Om meer toegevoegde waarde te bieden aan de Microsoft Cloud Services gebruiker van Microsoft door gecertificeerde partners te benoemen om namens hen licentie-abonnementen te verkopen. Hierdoor zorgt Microsoft ervoor dat klanten ondersteuning en betrokkenheid krijgen bij hun cloud investering. 

Wat biedt License Partners als Microsoft CSP partner?

Wij bieden:

 • Directe ondersteuning
 • Snelle responsetijden
 • Advies over licentie scenario’s
 • Optimalisatie van uw cloud abonnementen
 • Concurrerende tarieven

Wie kan de CSP-partner in mijn organisatie registreren of wijzigen?

Alleen de Office 365-beheerder (Global Admin van de tenant) kan de CSP-partner van de organisatie toevoegen of wijzigen. 

 

Cloud Solution Provider ( CSP ) 

Enterprise Agreement (EA)

Verplichting

Geen verplichting. Maandelijks opzegbaar.

3-jarige overeenkomst. Minimale afname van 500 User licenties.

Facturering

Maandelijks

Jaarlijks vooraf voor geheel jaar.

Verhogen gebruikersaantal

Altijd

Altijd

Verlagen gebruikersaantal

Altijd

1x per jaar 30 dagen voor afloop. Altijd minimaal 500 licenties. Geen afname onpremise licenties

Support

24x7 geleverd door License Partners

24/7 geleverd door Microsoft

Gedetailleerde Facurering

Ja 

Nee

Extra Ondersteuning

Ja, wij kennen onze klant en escalaren naar projectmanagers indien nodig en gebruik van Premium Support Contract.

Nee, alleen voor Microsoft klanten met een Premier Support contract.

Product beschikbaarheid

Bijna alle producten in CSP model

Alle producten