Tweedehands Microsoft licenties, de ongekende besparing

Gebruikte of tweedehands Microsoft volume licenties kopen is een directe en meestal onverwachte besparing op het IT budget.  License Partners biedt al sinds 2011 Microsoft licenties aan die worden overgedragen van de ene organisatie naar de andere. Dit gebeurt geheel volgens de Europese richtlijnen die zijn opgesteld door het Europese Parlement in de Software Richtlijn 2009/24.

Sinds 2009 is het dus al toegestaan dat, zolang wordt voldaan aan de juridische voorwaarden zoals gesteld in deze Richtlijn, software licenties mogen worden doorverkocht. In dit metier hebben wij ons dan ook gespecialiseerd.

Tweedehands Microsoft licenties zijn een intelligente investering. Ook als je kiest voor de meest actuele versie. Hierdoor kun je grote besparingen realiseren voor verdere ontwikkeling van de organisatie. Tevens kun je gebruikte on-premise licenties perfect combineren met Cloud Solutions. Vraag ons advies.

Cijfers wijzen uit dat veel organisaties de laatste versie aanschaffen, maar fysiek gebruikmaken van een eerdere versie. Er wordt dan gebruik gemaakt van de downgraderechten die op de licenties rusten. Door tweedehands licenties van de juiste versie voor uw bedrijf in te zetten bespaar je aanzienlijk op je IT-budget en is er geen noodzaak nieuwe licenties aan te schaffen om bijvoorbeeld compliance te waarborgen.

Bij License Partners hebben wij een compleet aanbod aan licenties inclusief de laatste edities zoals Office 2021, Windows Server 2022 en Exchange Server 2019  incl. de bijbehorende (RDS)CAL’s.
Wij leveren alleen de zgn. Volumelicenties die afkomstig zijn van organisaties met de zgn. Select- en Enterprise Agreements.

Vertrouw op 10 jaar expertise

De aan- en verkoop van tweedehands licenties of ‘gebruikte’ licenties zijn  onderhevig aan door het Europese Parlement opgestelde wetgeving. Vertrouw daarom op een partij die de regels tot in detail naleeft. Om je vertrouwen te winnen én wellicht als toekomstige klant te mogen begroeten, hebben wij er alles aan gedaan deze zekerheden te bieden.

License Partners, sinds 2011, biedt daarom:

 1. Referenties in iedere branche en ieder niveau
 2. Partner van ICTRecht
 3. Gecertificeerd lid van ICTWaarborg
 4. Microsoft Direct CSP

Volledig Audit proof

Zolang binnen de lijntjes van de Wet wordt gekleurd zijn tweedehands licenties net zo audit-proof als nieuwe of bestaande licenties. In ons inmiddels meer dan 10-jarig bestaan zijn er al meer dan 500 succesvolle audits de revue gepasseerd. Onze referenties staan je daarover graag te woord.

In dit afgelopen decennium zijn gebruikte- of tweedehands volume licenses inmiddels gemeengoed geworden en kunnen dus zondermeer worden ingezet om eventuele incompliance te vereffenen.

Denk hier bijvoorbeeld aan een Office 2019 Professional Plus , een Windows 2016 Server ,  RDS CAL’s  vanaf 2008 etc en Exchange 2019. Je kunt ook op deze wijze bestaande Microsoft licenties eenvoudig uitbreiden bij een tekort aan licenties of bij de groei van de organisatie. Tweedehands licenties zijn een ideaal alternatief voor nieuwe Microsoft licenties!

Tevens adviseren wij je graag over tijdelijke oplossingen ( buy & sell back )  én de combinaties met Cloud ( hybride licentie combinaties).
License Partners is dé licentiepartner als het gaat om Microsoft licenties.

Wij adviseren je ook graag over tijdelijke oplossingen ( Buy & Sell back )  én de combinaties met Cloud ( hybride licentie combinaties).

Waarom tweedehands Microsoft licenties kopen?

directe kostenbespraring

tot 70% besparing is geen uitzondering

De significante kostenbesparing is zondermeer de meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor tweedehands Microsoft licenties.  Met een besparing van soms nog meer dan 70% van de normale kosten ,  kun je slim en eenvoudig de bestaande licentieportefeuille uitbreiden of een nieuwere licentieversie gaan integreren binnen de bestaande infrastructuur.

De meestvoorkomende redenen:

 • Compliance vereffenen
 • Vernieuwing van je huidige licenties
 • Na een SAM audit of BSA issue
 • Uitbreiding van gebruikers en geen noodzaak voor de laatste en duurste versie

Een SAM of BSA controle gehad en niet compliant? Met gebruikte volume licenties kunnen tekorten probleemloos worden aangevuld en is compliance 100% gewaarborgd.
Je bent niet meer verplicht de nieuwste en duurste licentie versies aan te schaffen. Heb je bijv. MS Office 2013 of 2016 Standard nodig? Dan hoef je geen Office 2019 aan te schaffen, maar koop je de licenties die écht nodig zijn.

En tegen veel lagere kosten, hét voordeel van tweedehands licenties!

De meest gestelde vraag blijft: hebben jullie ook de laatste versies? En ja, bij License Partners hebben we ook de nieuwste versies al redelijk snel leverbaar. Mede door de versnelde Cloudgang van organisaties komen de on-premise licenties frequenter vrij.

Of het nu gaat om Office 2021, Microsoft Server 2022, Exchange Server 2019 of SQL Server 2022 ENT, wij kunnen vaak al binnen korte tijd nadat een nieuwe versie van een licentie wordt uitgebracht deze aanbieden. aan onze klanten.

We besteden veel tijd aan onze inkoopkanalen en maken heldere afspraken. Op deze wijze dragen we er zorg voor dat zowel de verkopende als de aankopende partijen een goede prijs ontvangen en er wederzijdse tevredenheid is.

Meeste verkochte licenties (incl User CAL’s )  op dit moment:

 • Office 2021 Professional Plus
 • Office 2019Professional Plus
 • Windows Server STD 2022
 • SQL Server 2022 STD CORE
 • Exchange Server 2019

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt tijdens kantooruren binnen 1 a 2 uur een op maat gemaakte offerte.