Vragen? Bel ons: +31 (0)36-5385709 License Partners ICT Waarborg License Partners Microsoft

Nieuws & Blog

Microsoft Office 2019 installeren

Nieuws & Blog

Installatie van Microsoft Office 2019

Dit artikel gaat over het installeren van Microsoft Office 2019. Eind oktober 2018 heeft Microsoft haar nieuwste versie van Microsoft Office gelanceerd – Microsoft Office 2019. In MS Open License is Office 2019 net zoals de eerdere versies te verkrijgen in een Standard- en een Professional Plus versie. Zover niets nieuws onder de zon.

Wat Microsoft wel doet is de installatie van Office 2019 fundamenteel wijzigen. Waar de vorige versies van Office nog werden geinstalleerd via een MSI gaat dat nu alleen nog met Click-to-Run. Op deze manier maakt Microsoft de installatie meer gelijk met Office 365. Maar waarbij voorheen, door een setup bestand aan te klikken, de installatie van Microsoft Office verder vrijwel vanzelf ging dienen er nu toch wel de nodige extra stappen genomen worden om Office 2019 aan de praat te krijgen.

Office 2019 draait alleen op Windows 10 pro en/of Windows Server 2019. De overgang van een eerdere versie Microsoft Office naar de Office 2019 kan dus nogal wat impact hebben op uw gehele infrastructuur.

Via deze link komt u uit op een pagina van Microsoft met een beschrijving hoe u Microsoft Office 2019 kunt installeren. Wij vinden dat deze pagina wel erg complex is dus hebben we de moeite genomen om voor u een handleiding te maken die u als klant of zakelijk geinteresseerde (dus niet als particulier) kunt opvragen via ons contactformulier. Via duidelijke stappen wordt u dan door de installatie genomen. Wilt u ook meteen weten wat Microsoft Office 2019 kost als gebruikte licentie (alleen Open License / Volume licentie) ga dan naar ons offerte-formulier voor uw persoonlijke voorstel.

Extra Informatie

Wat is er veranderd in Office 2019?

De grootste verandering sinds Office 2016 is dat de installatietechnologie die door de nieuwe volumelicentie-versies van Office wordt gebruikt Click-to-Run is in de plaats gekomen van Windows Installer (MSI).

Naast Click-to-Run zijn er nog enkele andere wijzigingen waarvan u op de hoogte moet zijn:

Office 2019 wordt ondersteund op Windows 10 maar wordt niet ondersteund op Windows 7 of Windows 8.1. Bekijk de systeemvereisten voor meer informatie.

Voor het configureren en uitvoeren van installaties gebruikt u de Office Deployment Tool. De Office Customization Tool die u eerder voor Windows Installer (MSI) hebt gebruikt, wordt niet meer gebruikt.

In plaats van de installatiebestanden uit het VLSC (Volume Licensing Service Center) te downloaden, gebruikt u de Office Deployment Tool om de installatiebestanden rechtstreeks van het CDN (Content Content Delivery Network) op internet te downloaden. Wanneer u Office Professional Plus 2019 installeert, worden alle apps standaard geïnstalleerd. U kunt echter de Office Deployment Tool configureren om te voorkomen dat bepaalde apps worden geïnstalleerd.

Office 2019 installeerd zich op het systeemstation, meestal het station C: \. De installatielocatie kan niet worden gewijzigd. Updates voor Office 2019, zoals beveiligingsupdates en bugfixes, kunnen worden geconfigureerd om automatisch te worden gedownload en geïnstalleerd vanaf het Office-CDN. Individuele downloads voor elke beveiligingsupdate of bugfix zijn niet beschikbaar.