Vragen? Bel ons: +31 (0)36-5385709 License Partners ICT Waarborg License Partners Microsoft

Nieuws & Blog

Van SPLA naar Tweedehands Licenties?

Nieuws & Blog

FromSA licenties

In verband met specifieke Microsoft licentievoorwaarden en beleidsregels zijn commerciële datacenters in multi-tenant omgevingen verplicht hun omgeving te licenseren met het SPLA-programma (Service Provider License Agreement).

Het SPLA programma is interessant omdat het zeer flexibel is. Je betaalt alleen wat voorgaande maand is verbruikt. Maar het is ook arbeidsintensief. Elke maand dien je het verbruik te rapporteren en Microsoft voert regelmatig audits uit om het verbruik te controleren. Daarnaast worden de licentieprijzen binnen het SPLA programma regelmatig verhoogd.

Veel commerciële datacenters kijken daarom naar alternatieven. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen grote klanten die op dedicated hardware gehost kunnen worden en kleine klanten die in multi-tenant omgevingen worden gehost.

Voor klanten die op dedicated hardware gehost (kunnen) worden, is licenseren op basis van 2e hands Microsoft licenties de uitkomst om de volgende redenen:

 

 • Kostenbesparing
  Een van de meest overtuigende redenen om te kiezen voor tweedehands Microsoft-licenties is de aanzienlijke kostenbesparing. SPLA-licenties zijn vaak duurder op de lange termijn, omdat ze maandelijkse huurkosten met zich meebrengen. Met tweedehands licenties heb je slechts eenmalige aanschafkosten.

 

 • Geen lopende verplichtingen
  Met tweedehands licenties heeft u geen doorlopende verplichting om maandelijks te betalen, ongeacht het gebruik. U heeft volledige controle over uw licenties en kunt ze naar wens beheren.

 

 • Dedicated Hardware-mogelijkheden
  Een ander belangrijk voordeel van tweedehands Microsoft-licenties is dat ze volledig compatibel zijn met dedicated hardwareomgevingen. Dit betekent dat u de hardware kunt optimaliseren volgens uw specifieke behoeften zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over licentiebeperkingen die vaak worden geassocieerd met SPLA-licenties.

 

 • Geen verrassingen bij audits
  Tweedehands licenties zijn duidelijk en transparant. U hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachte auditkosten die kunnen voortvloeien uit het gebruik van SPLA-licenties. Met tweedehands licenties heeft u de gemoedsrust van volledige naleving van de licentievoorwaarden zonder onverwachte financiële lasten.

 

 • Updates:
  Hoewel sommigen misschien denken dat tweedehands licenties geen toegang bieden tot updates, is dat niet het geval. U kunt nog steeds profiteren van bug fixes en security updates.

 

Conclusie

Tweedehands Microsoft-licenties in omgevingen met dedicated hardware bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbesparing, flexibiliteit en transparantie. Wij raden u aan om deze optie te overwegen en nader te onderzoeken om te zien hoe het uw commerciële datacenteromgeving kan optimaliseren en uw financiële resultaten kan verbeteren.
Indien u verdere informatie wenst of vragen heeft over tweedehands Microsoft-licenties en hoe ze kunnen worden geïmplementeerd in uw specifieke situatie, staan wij tot uw beschikking om u te adviseren en te ondersteunen.