Vragen? Bel ons: +31 (0)36-5385709 License Partners ICT Waarborg License Partners Microsoft

Nieuws & Blog

Een gemiste kans

Nieuws & Blog

tweedehands licenties een gemiste kans

Door: Jan-Peter Dompeling, 22 Februari 2021

Wie wil je zijn als leverancier? Ben je er voor de klant of voor jezelf? Wat is jouw bestaansrecht? Dergelijke vragen spelen door mijn hoofd sinds Microsoft aankondigde om enkele producten niet langer in een perpetual gebruikerslicentie aan te bieden.

Vanaf medio 2021 kunnen Exchange Server, SharePoint Server, Skype for Business Server en Project Server uitsluitend in een abonnementsvorm worden aangeschaft. In een vorige blog van mijn collega werd al vermeld dat Microsoft hiermee de keuzevrijheid van haar klanten ernstig beperkt. Maar er zit mij nog iets anders dwars.

Wie wil je zijn als leverancier? Natuurlijk ben je er nooit uitsluitend en alleen voor de klant, tenzij je een liefdadigheid runt. Maar het moedwillig inperken van de keuzevrijheid van klanten, gaat tegen alles in waar License Partners voor staat. Wij vinden dat een bedrijf dat overweegt klant te worden zelf de afweging moet kunnen maken tussen de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat iedere leverancier die regels maakt die uitsluitend hem ten goede komen en niet de klant vroeger of later de rekening krijgt gepresenteerd.

Lees hier het gehele artikel.