Vragen? Bel ons: +31 (0)36-5385709 License Partners ICT Waarborg License Partners Microsoft

Nieuws & Blog

Microsoft’s antipathie tegen tweedehands licenties

Nieuws & Blog

Dagelijks wordt ons team van License Partners geconfronteerd met de schijnbaar zeer negatieve houding van Microsoft ten aanzien van de handel in gebruikte licenties.
Ondanks dat de EU-wetgeving zo helder is dat er geen speld tussen te krijgen is, probeert deze monopolist nog steeds de handel in tweedehands software- en licenties in een schimmig daglicht te zetten.

Microsoft’s wijze van benadering van prospects en klanten is in de meeste gevallen zeer misleidend te noemen en neigt soms naar pure jokkebrokkerij. Organisaties worden op deze wijze in twijfel gebracht en zwichten uiteindelijk voor de tirades van Microsoft. Geheel onterecht uiteraard.

De handel in gebruikte en tweedehands licenties is volkomen legaal mits wordt voldaan aan de gestelde regelgeving. In 2009 zijn door het Europese Parlement duidelijke regels opgesteld welke in 2012 nogmaals zijn bekrachtigd door het Europese Hof van Justitie. Indien men zich houdt aan deze wetgeving dan is er geen enkel probleem en kunnen gebruikte licenties worden ingezet op iedere wijze die binnen uw organisatie van toepassing is.

Ik vind het derhalve van belang een punten naar voren te brengen welke u als klant maar ook als toekomstig klant kunnen helpen om deze zgn. FUD ( Fear, Uncertainty & Doubt ) praktijken van Microsoft te kunnen kunnen pareren.

1. De wet is leidend.
Microsoft staat niet boven de Wet en is door deze wetgeving buitenspel gezet. Microsoft heeft geen en enkele invloed meer op de licenties nadat deze voor het eerst in de EU zijn ingezet. ( lees: verkocht ).

2. 100% audit proof
Bij een audit binnen uw organisatie heeft u geen enkele bewijsplicht naar Microsoft of een derde welke de audit uitvoert. Hooguit kunt u de factuur en het betaalbewijs van de aankoop laten zien. Echter is dat geen verplichting. De door License Partners geleverde licenties zijn 100% audit proof.

3. Updates van de software gaan gewoon door.

Wij helpen u graag als u nog twijfelt om gebruikte licenties aan te schaffen. Bel of mail ons dus gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *